spela på mobilen
Uncategorized

Spela dina favoritspel oavsett var du befinner dig

När TV- och datorspel först blev introducerade tog de världen med storm. Plötsligt hade man en chans att försvinna in i ett nytt universum och spendera dötiden på ett roligt och kreativt sätt. Men denna typen av spel har länge varit begränsade när det kommer till att de måste spelas hemma hos någon eller om man har med sig sin bärbara dator (som ofta inte är kraftfull nog). Men med den digitala revolutionen som råder så har man utvecklat teknologin till att man kan spela nästan vilket spel man än vill, var man vill. Självklart så finns det fortfarande vissa typer av spel (konsolspel och kraftfulla datorspel) som man inte kan ta med sig överallt, men många av dem börjar bli lättillgängliga.

Spelkonsolerna har börjat bli mer portabla

När man väl började att introducera spelkonsoler så var de ofta stora och klumpiga. Men den rådande trenden är att allting ska vara så minimalistiskt som möjligt för att man inte vill att de ska ta onödig plats i sina hem. Detta har gjort så att man har börjat inse möjligheten att ta med sina favoritspel överallt och konstant ha möjlighet att ta bort dötiden som kan uppstå på en dag.

Under tidigare dagar så var det en väldigt stor succé när man först introducerade Gameboy då detta gav dig möjligheten att spela var som helst och Nintendo har tagit det steget längre när de introducerade deras nya konsol Switch. Denna spelkonsol låter spelaren antingen spela på sin vanliga TV eller ta med den när man är iväg och spela som att det vore en spelkontroll med en display.

Många spelbolag har börjat lansera sina spela till mobilmarknaden

När man tänker på att nästan alla människor äger en mobil så var det ganska naturligt att spelföretagen började lansera sina stora spel på spelmarknaden. Detta är för att teknologin i de nyare telefonmodellerna börjar bli så avancerad att man nästan kan räkna dem som handdatorer. För tillfället så har Fortnite (ett battle royal-spel som har en spelarbas på över 120 miljoner) lanserat sitt spel till både IOS och Android vilket gjort att de nått ut till en helt ny marknad och ökat sin spelarbas med miljoner. Även om det krävs väldigt mycket av spelbolagen att lansera till alla olika konsoler så finns det stora möjligheter i att låta spelaren bestämma vilken plattform denne vill spela på.

Bärbara datorer har börjat bli mer gamingspecifika

När man kollar över dagens datormarknad (i den bärbara sektionen) så har man börjat märka att de har börjat separera de olika datorerna till användningsområde. Många datortillverkare har börjat inse att många inte har plats eller råd med stora plåtburkar och istället lagt mycket krut på att ge sina kunder bättre grafikkort och processor genom att minska på lagringsutrymmet eller en sämre kvalité av skärm. Självklart så kan du fortfarande skaffa en bärbar dator som har det bästa av två världar, men dessa kostar betydligt mycket mer. Men om du är en person som endast vill ha en bärbar dator till att kunna spela var du än är så finns det möjlighet att göra detta.