Ladda upp mobilen med spel när du är på resande fot

Oavsett om man bestämmer sig för att åka på en mindre resa eller om man vill åka jorden runt så finns det alltid någon gång på resan där man är tvungen att slå ihjäl lite tid. Många väljer att spela kort eller kolla på film, men något som fått ett uppsving på senare år är att spela mobilspel. Detta genom att man allt som oftast har med telefonen när man reser och att man oftast har den nära till hands.

Men att resa runt jorden och spela mobilspel kan vara komplicerat då många nya spel kräver att man har en konstant internetuppkoppling eller är batterikrävande. I denna artikeln kommer vi försöka guida dig genom de olika typer av spel som passar vilken typ av resa som du kommer göra.

Internetuppkopplade spel i mobilen

När det kommer till spel som konstant kräver internet så är det oftast de stora spelen många spelar. Detta kan skapa problem men om du vet om att oavsett var du reser så kommer du ha tillgång till internet i telefonen så är de dessa spel som gör sig bäst.

Att ha chansen att spela stora spela som Pokemon Go eller Clash of Clans kommer göra att du alltid har möjligheten att slå ihjäl en stor bit av tiden. Genom att de är dessa typen av spel som spelas mest runt om i världen så finns det stor chans till att möta spelare på din resa som spelar just dessa, vilket kan leda till nya bekantskaper.

Spel i mobilen som inte kräver internetuppkoppling

Dessa spelen är perfekt på en resa där man vet att internetuppkopplingen inte kommer finnas hela tiden utan bara sporadiskt. Detta möjliggör att du alltid kan spela simplare spel men som är väldigt bra att ha när man behöver slå ihjäl lite tid. Om ni är ett kompisgäng som ska resa så kan det vara en bra idé att se till att alla har samma spel så att man kan spela mot varandras rekord och försöka vinna.

Självklart kommer dessa spelen inte direkt hjälpa till att träffa andra människor i samma utsträckning som de internetuppkopplade spelen, men det finns många fördelar i dessa också.

Se till att din mobil inte är strömlös

Vad som man oftast märker när man spelar mobilspel är att ens telefon snabbt laddas ur (beror på typen av spel). Man vill inte hamna i en situation där man spelat bort en större del av laddningen för att sedan komma på att man behöver den för att göra något viktigt senare. Detta är dock vanligt förekommande och man borde se över alternativen att införskaffa sig en sladdlös powerbank. Med en av dessa så ser man till att man alltid har ström när det behövs och man hamnar i onödiga situationer som inte behöver uppstå.

Lägg ner telefonen ibland

Den största faran när man spelar mobilspel är att man finner sig spela mycket. Denna digitala revolutionen har satt sina spår på oss människor och man märker att fler och fler personer oftast har telefonen i högsta hugg när det handlar om att se till exempel fina vyer eller konserter. Det är därför rekommenderat att lägga ner sin telefon ibland och njuta av omgivningen.